• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sremska Mitrovica gradi kuću za žene žrtve nasilja

Izvor MONDO/Tanjug

U Sremskoj Mitrovici biće sagrađena Sigurna kuća za žrtve nasilja, a za njenu izgradnju iz pokrajinskog budžeta je izdvojeno 5,5 miliona dinara.

Ugovor o izgradnji Sigurne kuće, površine 300 kvadrata, koja će moći da primi 20 žena i dece su potpisali potpredsednik Pokrajinske vlade Miroslav Vasin i predsednik Upravnog odbora Fonda B92 Veran Matić.

Vasin je istakao da je vojvođanska vlada "pre nekoliko godina zacrtala da svaki okrug u Vojvodini ima svoju sigurnu kucu" i da se današnjim potpisivanjem ugovora to i realizuje.

"Ovo je peta sigurna kuća, a četvrta po redu koju pravimo sa Fondom B92, i na dobrom smo putu da ovaj svoj cilj i realizujemo", rekao je on.

Matić smatra da je smanjivanje broja slučajeva nasilja u porodici moguće samo uz pravovremene reakcije i zestoko kažnjavanje policije.

Potpisivanju ugovora prisustvovao je i pokrajinski premijer Bojan Pajtić koji je podsetio da je svaka treća žena u Srbiji žrtva porodičnog nasilja u toku svog života.

"Nastavljamo vrlo energično akciju, koju smo započeli pre nekoliko godina, da premrežimo Vojvodinu mrežom sigurnih kuca", rekao je Pajtić.

Komentari 4

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

HOHLWEG

Ima slučajeva maltretiranja žena ali nažalost ima i gde žena maltretira muža do bola.Imam primer kod mene u komšiluku.Pljuje ga u lice,gadja ga čim stigne a ako on podje na nju,odmah zove policiju zbog "nasilja u porodici"a to je danas jako u modi.Nezna čovek kako da se otarasi zla.

Homer

A vi sve tako naivne, pa se udajete za klovnove, a normalni momci su uglavnom samci... To su vam vasi "opasni" momci... A vi sad budite opasne devojke pa trpite budalu...

da grade

kod crvenog krsta,ne znam čemu služe te tzv. sigurne kuce,žrtva bude nekoliko meseci i šta posle.

special image