Srđa Popović: Pokazao sam Gejbrijelu Beograd

Izvor: Blic, 07.Okt.2013, 06:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srđa Popović: Pokazao sam Gejbrijelu Beograd

Jedan od osnivača pokreta “Otpor” i nekada jedan od najmlađih saradnika Zorana Đinđića, Srđa Popović, družio se s Piterom Gejbrijelom uoči njegovog koncerta koji je u subotu uveče održan u Kombank areni.

Kada je dobio poziv za bekstejdž od muzičara koji je poznat kao aktivista i dobitnik prestižnog priznanja Nobelovog komiteta “Čovek mira”, Popović ga je prihvatio bez razmišljanja.

- Kada sam čuo da će Piter Gejbrijel svirati u Zagrebu, kupio >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sam karte da iznenadim suprugu za godišnjicu braka, ali još je bolje što je koncert premešten u Beograd. U bekstejdž je pozvao ne samo moju suprugu i mene, već i članove mog bivšeg benda - istakao je Srđa Popović za “Blic”.

On je iskoristio sunčanih sat vremena da pokaže muzičaru Beograd sa reke, a u bekstejdžu su neposredno pre početka koncerta zajedno vežbali rečenice koje je Gejbrijel pred publikom izgovorio na srpskom jeziku.

Pre nego što je počeo da svira, Gejbrijel se osvrnuo na peti oktobar i rekao da su pre 12 godina “hrabri mladi ljudi iz Srbije izveli veliku revoluciju”:

- Neizbežno, podigao je pesnicu kao simbol otpora diktaturi, a hiljade u publici su podigle svoje pesnice. Za mene i moje prijatelje, a verujem i za ostale koji su bili u sali to je bila najlepša čestitka godišnjice 5. oktobra i jedan od najlepših doživljaja u mom životu - rekao je Srđa.

- Upoznali smo se u Virdžiniji na jednoj radionici i razgovarali smo o Egzitu i Guči. Imao sam veliku tremu zbog našeg susreta, jer mi je njegova muzika promenila život. Uz to, veoma poštujem njegovo zalaganje za ljudska prava. Gejbrijel je fantastičan čovek koji zrači očinskom energijom, otvoren i normalan - rekao je Srđa Popović.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Srđa Popović: Pokazao sam Gejbrijelu Beograd

Izvor: Dzungla.org, 07.Okt.2013

Jedan od osnivača pokreta “Otpor” i nekada jedan od najmlađih saradnika Zorana Đinđića, Srđa Popović, družio se s Piterom Gejbrijelom uoči njegovog koncerta koji je u subotu uveče održan u Kombank areni.. OpširnijeBlic

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.