Srbiji 100 miliona evra kredita od Nemačke razvojne banke

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Dec.2012, 15:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbiji 100 miliona evra kredita od Nemačke razvojne banke

BEOGRAD -

Preduzećima, domaćinstvima i lokalnim samoupravama u Srbiji od danas su dostupni zajmovi iz kreditne linije Nemačke razvojne banke (KfW) u iznosu od 100 miliona evra, najavljeno je u Narodnoj banci Srbije (NBS).

Kako je rečeno na konferenciji za novinare povodom potpisivanja ugovora o kreditu u NBS, banka Ka-Ef-Ve je u ime nemačke vlade odobrila kreditnu liniju Srbiji za finansiranje projekata u oblasti poljoprivrede, energetske efikasnosti, obnovljivih izvora >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << energije i opštinske infrastrukture.

Krediti će se korisnicima plasirati preko posredničkih banaka - Komercijalne, Prokredit banke i Čačanske banke, a NBS je agent Republike Srbije u realizaciji tog zajma.

Komercijalna banka plasiraće 30 miliona evra u poljoprivredu i prehrambenu industriju i 25 miliona evra za opštinsku infrastrukturu.

Preko Prokredit banke 40 miliona evra kredita biće plasirano za poljoprivredu i prehrambenu industriju, a preko Čačanske banke pet miliona evra za energetsku efikasnost i obnovljivu energiju.

Maksimalan iznos pojedinačne pozajmice iz te kreditne linije Ka-Ef-Vea je milion evra za poljoprivredu i za energetsku efikasnost i obnovljivu energiju i do 1,2 miliona evra za opštinsku infrastrukturu.

Krediti će se odobravati sa rokom otplate do sedam godina i periodom počeka do dve godine, a kamatna stopa neće moći biti veća od najviše kamatne stope koju posrednička banka naplaćuje na zajmove iz drugih izvora za te namene.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbiji 100 miliona evra kredita od Nemačke razvojne banke

Izvor: Blic, 12.Dec.2012

Preduzećima, domaćinstvima i lokalnim samoupravama u Srbiji od danas su dostupni zajmovi iz kreditne linije Nemačke razvojne banke (KfW) u iznosu od 100 miliona evra, najavljeno je u Narodnoj banci Srbije (NBS). ..Kako je rečeno na konferenciji za novinare u NBS povodom potpisivanja ugovora o kreditu,...

Nastavak na Blic...

Srbija dobija 100 miliona evra kredita od Nemačke razvojne banke

Izvor: GdeInvestirati.com, 12.Dec.2012

BEOGRAD - Preduzećima, domaćinstvima i lokalnim samoupravama u Srbiji od danas su dostupni zajmovi iz kreditne linije Nemačke razvojne banke (KfW) u iznosu od 100 miliona evra.

Nastavak na GdeInvestirati.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.