Srbija ulazi u novu eru savremenih investicija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Dec.2021, 16:32

Srbija ulazi u novu eru savremenih investicija

Srbija spremno ulazi u novu eru investicija najviše vrednosti, spoj visokih tehnologija i e-mobilnosti, istaknuto je na drugoj Investicionoj konferenciji Srbije koja se održala danas u Paviljonu Srbije na svetskoj izložbi Expo 2020.

Privredna komora Srbije (PKS) saopštila je da se dodaje kako te investicije čine temelj proizvodnje u automobilskoj i hemijskoj industriji i proizvodnji delova za železnički transport, što će doprineti razvoju „zelene privrede“ u našoj zemlji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i zdravijoj životnoj sredini.

Privrednicima iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i delegacijama država učesnica Svetske izložbe predstavljene su prilike za ulaganja u naše sektore automobilske, hemijske i industrije železničkog prevoza kao i investicije kompanija „Mind Park” u Kragujevcu i „Elixir Group” u Prahovu.

Šef kancelarije PKS u Dubaiju i B2B direktor "Ekspo 2020 Dubai“ Marko Selaković rekao je da su na današnjem predstavljanju bili prisutni investitori i mogući poslovni partneri iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, jugoistočne Azije i Evrope.

"Nastup Srbije je bio izuzetno zapažen, ne samo prezentacija investicionih potencijala već i predstavljanje naših privrednika. Siguran sam da će uslediti novi poslovi i da uskoro slede nove značajne investicije u našu zemlju“, izjavio je on.

Izvršni direktor Mind Grupe Darko Đorić rekao je da zajedno sa PKS radi na pronalaženju novih partnera širom sveta i da postoje zainteresovani ulagači koji će u narednom periodu doći u Mind Park.

"Intenzivno radimo na promociji Majnd parka, zainteresovanih ima i očekujemo da će uskoro doći nekoliko velikih kompanija“, rekao je on.

Dodao je da narednih dana u Dubaiju slede brojni B2B susreti sa potencijalnim investitorima iz celog sveta.

Potpredsednik za korporativni razvoj Elixir Grupe Matias Predojević kaže da je u toku razvoj značajnog projekta u Srbiji, Industrijsko-hemijskog parka Prahovo, a koji je danas predstavljen i stranim investitorima na Svetskoj izložbi.

On je istakao da postoji značajan broj kompanija koje su već deo Parka i da se uskoro očekuju novi poslovi koji su nastali zahvaljujući predstavljanju na Investicionoj konferenciji u Dubaiju.

Investicionu konferenciju otvorio je prvi potpredsednik Vlade i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić koji je istakao da se u Srbiji proteklih godina razvijaju brojni inovativni projekti, osnivaju razvojni i inovacioni centri.

Posebno je naglasio ulogu dualnog obrazovanja koje daje odgovore na savremene potrebe privrede i tržišta rada.

Delegaciju Srbije čine predstavnici 60 kompanija, naučno-obrazovnih institucija, ustanova, naučno-tehnoloških parkova i inovacionih centara.

Na Svetskoj izložbi učestvuju u okviru 4. tematske nedelje "Znanje i učenje“ koja traje do 18. decembra.

Delegacija će učestvovati sutra na forumima i panelima koji se tiču znanja i učenja u 21. veku, uloga naučno-tehnoloških parkova u obrazovanju i stvaranju novih poslovnih eko-sistema.

Biće održani brojni B2B sastanke sa predstavnicima kompanija iz država učesnica Ekspo-a.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

EXPO 2020 DUBAI: Srbija ulazi u novu eru savremenih investicija (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Dec.2021

Odlične novosti..Srbija spremno ulazi u novu eru investicija najviše vrednosti, spoj visokih tehnologija i e-mobilnosti, koje čine temelj proizvodnje u automobilskoj i hemijskoj industriji i proizvodnji delova za železnički transport, što će doprineti razvoju "zelene privrede" u našoj zemlji...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.