Srbija u korak sa svetom: Kineski jezik od septembra u svim gimnazijama

Izvor: B92, 11.Maj.2019, 11:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija u korak sa svetom: Kineski jezik od septembra u svim gimnazijama

Beograd -- Kineski jezik najverovatnije će od 1. septembra biti fakultativno uveden u sve gimnazije u zemlji.

Kineski jezik će biti uveden, ako Nacionalni prosvetni savet (NPS) da pozitivno mišljenje na predlog ministra prosvete Mladena Šarčevića, piše danas Politika.

Predsednik NPS Radivoje Stojković rekao je za taj list da ne vidi ni jedan razlog da predlog ne bude usvojen, jer su plan i program, prema kojima bi se kineski proučavao u gimnazijama, urađeni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << po standardima koji važe i za ostale jezike koji se uče u domaćim školama.

Program je pravljen u saradnji stručnjaka sa Konfučijevog instituta i Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, a verifikovao ga je i Zavod za unapređenje obrazovanja i vaspitanja, koji inače odobrava sve novouvedene planove i programe u školama.

Stojković, koji je i predsednik Zajednica gimnazija Srbije, rekao je da ne vidi prepreku da i sve srednje stručne škole fakultativno u nastavu od početka naredne školske godine uvede kineski.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.