JEZIK BIZNISA: Od septembra kineski u gimnazijama

Izvor: Mondo, 11.Maj.2019, 09:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JEZIK BIZNISA: Od septembra kineski u gimnazijama

Kinezi grade po Srbiji i otavaraju fabrike, kineski biznis snažno prodire u Evropu i mi se prilagođavamo. Kineski jezik najverovatnije će od 1. septembra biti fakultativno uveden u sve gimnazije u zemlji.

Foto: Mondo/Stefan Stojanović

Takav scenario biće ostvaren ako Nacionalni prosvetni savet (NPS) da pozitivno mišljenje na predlog ministra prosvete Mladena Šarčevića, piše danas beogradska "Politika".

Kinezima u čast: Spektakl na Kalemegdanu!
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />
Predsednik NPS Radivoje Stojković rekao je za taj list da ne vidi ni jedan razlog da predlog ne bude usvojen, jer su plan i program, prema kojima bi se kineski proučavao u gimnazijama, urađeni po standardima koji važe i za ostale jezike koji se uče u domaćim školama.

Program je pravljen u saradnji stručnjaka sa Konfučijevog instituta i Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, a verifikovao ga je i Zavod za unapređenje obrazovanja i vaspitanja, koji inače odobrava sve novouvedene planove i programe u školama.

Stojković, koji je i predsednik Zajednica gimnazija Srbije, rekao je da ne vidi prepreku da i sve srednje stručne škole fakultativno u nastavu od početka naredne školske godine uvede kineski.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Srbija u korak sa svetom: Kineski jezik od septembra u svim gimnazijama

Izvor: B92, 11.Maj.2019

Beograd -- Kineski jezik najverovatnije će od 1. septembra biti fakultativno uveden u sve gimnazije u zemlji...Kineski jezik će biti uveden, ako Nacionalni prosvetni savet (NPS) da pozitivno mišljenje na predlog ministra prosvete Mladena Šarčevića, piše danas Politika...Predsednik NPS Radivoje...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.