Srbija pokreće istragu o trgovini organima

Izvor: Vesti-online.com, 24.Dec.2010, 11:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija pokreće istragu o trgovini organima

Ministarka pravde Snežana Malović izjavila je da su naši pravosudni organi preduzeli predistražne radnje u slučaju trgovine organima otetih Srba i drugih nealbanaca na Kosovu i Metohiji i da je uverena da će profesionalno nastaviti da obavljaju svoj posao.

"Imajući u vidu da je reč o ratnom zločinu, sigurna sam da će nadležni organi Srbije pokrenuti istragu", istakla je Malovićeva u intervjuu "Novostima".

"Ovaj predmet može biti test za međunarodnu zajednicu >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << i moramo učiniti sve da ostvarimo punu saradnju, jer je nužno da utvrdimo istinu i u tom pogledu izveštaj Dika Martija predstavlja veliki doprinos. Svi oni za koje se dokaže da su učestvovali u tom monstruoznom zločinu moraju biti izvedeni pred lice pravde i odgovarati za počinjena nedela", naglasila je ministarka prave.

Malovićeva je podsetila da je srpsko pravosuđe više puta do sada dokazalo da je sposobno da profesionalno postupa.

"Novosti" pišu da će se u istragu o trgovini organima otetih na Kosmetu uključiti i Specijalno tužilaštvo za organizovani kriminal, a istragu će pojačati i određene međunarodne organizacije koje imaju nadležnost da postupaju i van teritorije Srbije.

Njihov zajednički cilj je da uđu u trag milionima evra koji su završili na računima stranih banaka, a za koje se pretpostavlja da su "zarađeni" trgovinom organima.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Predistražne radnje o trgovini organima na Kosovu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Dec.2010

BEOGRAD -..Ministarka pravde Snežana Malović izjavila je da su naši pravosudni organi preduzeli predistražne radnje u slučaju trgovine organima otetih Srba i drugih nealbanaca na Kosovu i Metohiji i da je uverena da će profesionalno nastaviti da obavljaju svoj posao..."Imajući u vidu da je reč...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.