Srbija poklonila Republici Srpskoj pet sanitetskih vozila

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Okt.2018, 19:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija poklonila Republici Srpskoj pet sanitetskih vozila

Vlada Republike Srbije poklonila je Republici Srpskoj pet sanitetskih vozila prilikom otvaranja nove bolnice u Istočnom Sarajevu koja nosi naziv "Srbija", saopštilo je srpsko Ministarstvo za rad, zapošljavanje i boračka i socijalna pitanja.

Novoizgrađeni bolnički kompleks otvorio je predsednik RS Milorad Dodik, a prisustvovali su izaslanik predsednika Srbije, potpredsednik Vlade Nebojša Stefanović, ministar zdravlja Zlatibor Lončar i ministar za rad, zapošljavanje, boračka >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i socijalna pitanja Zoran Đorđević.

Predsednik Dodik ovom prilikom posebno je zahvalio ministru Đorđeviću i Republici Srbiji, navodi se u saopštenju.

"Ovde je reč o dobrotvoru Vlade Republike Srbije, ministru Đorđeviću, koji je odlučio da predloži Vladi Republike Srbije da nam pomogne, a mi možemo da vratimo s velikom ljubavlju i podrškom Srbiji, da ona postane najmoćnija zemlja u regionu u svakom pogledu", poručio je Dodik.

Ministar Đorđević čestitao je Republici Srpskoj, predsedniku RS i predsednici Vlade RS otvaranje bolnice.

"Republika Srbija pokazuje da želi da jača veze s Republikom Srpskom. Ovo je velika stvar, to pokazuje brigu o građanima, a Srbija će se truditi da u narednom periodu još više pomaže Republici Srpskoj, ma koliko nekome to smetalo. A Vi, predsedniče Dodik, kao što je rekao predsednik Aleksandar Vučić, smišljajte koje projekte da radimo zajedno i da razvijamo Republiku Srbiju i Republiku Srpsku", rekao je Đorević.

Bolnica nosi naziv "Srbija" u znak zahvalnosti državi za lečenje građana sarajevsko-romanijskog regiona u ratnom i poratnom periodu, kao i za stalnu podršku i doprinos u edukaciji zdravstvenih radnika s ciljem razvoja zdravstvenog sistema na području Istočnog Sarajeva.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Srbija donirala pet ambulantnih vozila Republici Srpskoj

Izvor: Beta, 05.Okt.2018

Vlada Srbije donirala je Republici Srpskoj pet ambulantnih vozila prilikom otvaranja nove bolnice "Srbija" u Istočnom Sarajevu, saopštilo je danas Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.Bolnicu je otvorio predsednik RS Milorad Dodik, a otvaranju su prisustvovali izaslanik...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.