Srbija ima 30,4 tone zlata, što čini 10 odsto neto deviznih rezervi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Nov.2019, 13:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija ima 30,4 tone zlata, što čini 10 odsto neto deviznih rezervi

Guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković saopštila je danas da Srbija ima 30,4 tone zlata i da ono čini oko 10 procenata neto deviznih rezervi zemlje.

Tabaković je, na konferenciji za novinare u NBS, precizirala da protivvrednost tih 30,4 tone zlata iznosi 1,23 milijarde evra, podsetivši da su neto devizne rezerve danas na nivou od 12 milijardi evra.

Prema njenim rečima, od ukupne količine zlata 21 tona je u proteklom periodu kupljena od Rudnika Bor po važećim berzanskim cenama, a devet tona u inostranstvu.

Guverner je dodala da je reč o zlatu visoke finoće, koja u proseku iznosi 99,1 procenat.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tabaković: U rezervama 30,4 tone zlata

Izvor: Capital.ba, 14.Nov.2019

BEOGRAD, Srbija ima 30,4 tone zlata, što čini oko 10 odsto neto deviznih rezervi zemlje, rekla je u Beogradu guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković. Tabakovićeva je na konferenciji za novinare u Narodnoj banci Srbije istakla da protivvrijednost tih 30,4 tone zlata iznosi 1,23 milijarde...

Nastavak na Capital.ba...

JORGOVANKA KUPILA 10 TONA ZLATA Guvernerka poslušala Vučića, NBS sada ima 30,4 tone zlatnih poluga

Izvor: Blic, 14.Nov.2019

Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković saopštila je danas da Srbija ima 30,4 tone zlata i da ono čini oko 10 procenata neto deviznih rezervi zemlje.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.