Tabaković: U rezervama 30,4 tone zlata

Izvor: Capital.ba, 14.Nov.2019, 13:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tabaković: U rezervama 30,4 tone zlata

BEOGRAD, Srbija ima 30,4 tone zlata, što čini oko 10 odsto neto deviznih rezervi zemlje, rekla je u Beogradu guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković. Tabakovićeva je na konferenciji za novinare u Narodnoj banci Srbije istakla da protivvrijednost tih 30,4 tone zlata iznosi 1,23 milijarde evra, te podsjetila da su neto devizne rezerve Srbije danas 12 milijardi evra. Ona je rekla da je od ukupne količine zlata 21 tona u proteklom periodu kupljena od Rudnika “ >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << Bor” po važećim berzanskim cijenama, a devet tona u inostranstvu. Tabakovićeva je istakla da je riječ o zlatu visoke finoće, koja u prosjeku iznosi 99,1 odsto, prenijeli su beogradski mediji. Чланак Tabaković: U rezervama 30,4 tone zlata се појављује прво на INFORMACIJA JE KAPITAL - Capital.ba.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Narodna banka kupila 10 TONA ZLATA: Devizne rezerve preko 14 milijardi evra

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Nov.2019

Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković saopštila je danas da Srbija ima stabilne rezerve...Tabaković je, na konferenciji za novinare u NBS, precizirala da protivvrednost tih 30,4 tone zlata iznosi 1,23 milijarde evra, podsetivši da su neto devizne rezerve danas na nivou od 12 milijardi...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.