Srbija i Norveška protiv diskriminacije na lokalu

Izvor: N1 televizija, 18.Dec.2017, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija i Norveška protiv diskriminacije na lokalu

Poverenica Srbije za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković i ambasador Norveške u Beogradu Arne Sanes Bjornstad potpisali su ugovor o obuci službenika lokalne vlasti Srbije za prepoznavanje i sprečavanje diskriminacije.

Ambasador Bjornstad je ocenio da je važno da se inicijative i projekti za zaštitu ravnopravnosti sprovode ne samo u Beogradu, već i na lokalnom nivou jer "svaka nejednakost umanjuje šanse za društveni razvoj".

"Zato će od ovog projekta koristi >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << imati ne samo građani, već i društvo u celini", kazao je ambasador.

Poverenica Brankica Janković je kazala novinarima da je cilj tog dovogodišnjeg projekta u 50 jedinica lokalne samouprave, da na lokalnom nivou građanima bude dostupnija institucija poverenika za zaštitu ravnopravnosti.

"Sprovodićemo obuku zaposlenih u lokalnoj administraciji kako bi znali da prepoznaju i izbegnu diskriminaciju, a u projekat ćemo uključiti i civilni sektor i istaknute pojedince", kazala je poverenica.

Najavila je da će u okviru projekta biti dodeljena godišnja nagrada jedinici lokalne samouprave koja, po unapred utvrđenim kriterijumima, ostvari najbolji rezultat u zaštiti ravnopravnosti.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.