Srbija čeka predviđanje: Evo da li je mečka Gordana izašla iz jazbine i šta po narodnom verovanju to znači

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Feb.2018, 13:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija čeka predviđanje: Evo da li je mečka Gordana izašla iz jazbine i šta po narodnom verovanju to znači

Zbog renoviranja boravi u ZOO vrtu Palić

Stanovnica Zoološkog vrta, mečka Gordana, kao i svake godine na Sretenje, prema narodnom verovanju, najavila je da li će u Srbiju proleće stići ranije.

Pročitaj i :

Danas je Sretenje, a prema narodnom verovanju, medvedi mogu da predvide da li ćemo zimi uskoro videti leđa, ili će smrzavanje potrajati još šest nedelja. Kako saznaje mečka Gordana izašla je iz svoje pećine, a to znači da nam uskoro >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << stiže proleće!

Mečka Gordana ove godine zbog renoviranja boravi u ZOO vrtu Palić. Ona je danas u ranim jutarnjim časovima izašla iz svoje pećine.

Prema rečima veterinara zoološkog vrta, Gordana je izašla iz pećine, napravila svoj počasni krug i pogledala u nebo.

Mečka nam je ovim gestom najavila proleće! Najavila je ono što smo svi toliko priželjkivali!

U beogradskom zoološkom vrtu nalazi se tibetanska crna mečka, ali prema rečima veterinara, ona nije baš "kompetentna" za najavljivanje vremenske prognoze kao "srpska legenda Gordana".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.