Srbija će dosledno sprovoditi sporazum sa MMF-om

Izvor: Beta, 24.Feb.2015, 13:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija će dosledno sprovoditi sporazum sa MMF-om

BEOGRAD, 24. februara 2015. (Beta) - Premijer Aleksandar Vučić izjavio je u utorak da će Srbija biti pouzdan partner Medjunarodnom monetarnom fondu (MMF) u sprovodjenju aranžmana iz predostrožnosti, odobrenog u ponedeljak uveče.

Vučić je na otvorenoj, 100. sednici Vlade Srbije kazao da je MMF jučerašnjom potvrdom aranžmana sa Srbijom dao jasan signal da je Srbija "na dobrom i sigurnom putu", ali predstoji težak rad da se ispuni ono što je dogovoreno sa MMF-om.

Vučić >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << je zahvalio ministru finansija Dušanu Vujoviću koji je, kako je rekao, uložio ogroman rad da se dogovori aranžman sa MMF-om, ali i prethodnom ministru finansija Lazaru Krstiću koji je insistirao na većoj finansijskoj disciplini i važnosti sporazuma sa MMF-om.

"Veoma je važno da svima javno poručimo da ćemo u sprovodjenju programa sa MMF-om biti pouzdan partner. To ne radimo zarad medjunarodnih organizacija i institucija, već zbog nas, da postavimo osnove za zdravu ekonomiju", rekao je Vučić.

On je istakao da će narednih godina javni dug Srbije, što je i dogovoreno sa MMF-om, biti u opadajućem trendu, a budžetski deficit iznositi tri do 3,5 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP), kao i da će naredna vlada naslediti značajno manju stopu nezaposlenosti.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.