Srbija aktivna o amandmanima HR

Izvor: B92, 04.Feb.2015, 01:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Srbija aktivna o amandmanima HR"

Srbija se aktivno postavlja prema amandmanima koje su hrvatski poslanici u Evropskom parlamentu podneli na predlog rezolucije o Srbiji.

To je istakla ministarka bez portfelja u vladi Srbije zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović izjavila je danas nakon niza susreta sa članovima Evropskog parlamenta u Briselu.

"Imala sam vrlo korisne razgovore i svi su pokazali dobru volju da se proceš evropskih integracija Srbije ubrza", rekla je Joksimović.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Ona je juče i danas razgovarala sa predsednikom Evropske narodne partije u EP Jozefom Dolom, istaknutim poslanikom Edvardom Kukanom i izvestiocem za Srbiju Dejvidom Mekalisterom.

Joksimović je najavila da će Mekalister uskoro posetiti Beograd u okviru priprema za usvajanje godišnjeg izveštaja EP o Srbiji, koje se očekuje u martu.

Govoreći o brojnim amandmanima na Mekalisterov predlog rezolucije koji su podneli hrvatski parlamentarci, a u kojima se traži da se Srbija uslovi rešavanjem niza bilateralnih problema sa Hrvatskom, Joksimović je rekla da Vlada ima aktivan odnos prema tom pitanju.

"Svesni smo da države ponekad unose bilateralne probleme u proces proširenja iako to nije dobra praksa, a Hrvatska je u izvesnoj prednosti jer je članica EU", ukazala je ona.

Ministarka je rekla da će se Srbija suprotstaviti zahtevima hrvatskih poslanika snagom argumenata i da veruje da će to naići na razumevanje u EP.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.