Joksimović:  Argumentima protv zahteva hrvatskih poslanika

Izvor: RTS, 03.Feb.2015, 17:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Joksimović: Argumentima protv zahteva hrvatskih poslanika

Ministarka bez portfelja zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović izjavila je nakon niza susreta sa članovima Evropskog parlamenta u Briselu da se Srbija aktivno postavlja prema amandmanima koje su hrvatski poslanici u EP podneli na predlog rezolucije o Srbiji.
"Imala sam vrlo korisne razgovore i svi su pokazali dobru volju da se proces evropskih integracija Srbije ubrza", rekla je Jadranka >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Joksimović, prenosi Tanjug.
Jadranka Joksimović je juče i danas razgovarala sa predsednikom Evropske narodne partije u EP Jozefom Dolom, istaknutim poslanikom Edvardom Kukanom i izvestiocem za Srbiju Dejvidom Mekalisterom.
Joksimović je najavila da će Mekalister uskoro posetiti Beograd u okviru priprema za usvajanje godišnjeg izveštaja EP o Srbiji, koje se očekuje u martu.
Govoreći o brojnim amandmanima na Mekalisterov predlog rezolucije koji su podneli hrvatski parlamentarci, a u kojima se traži da se Srbija uslovi rešavanjem niza bilateralnih problema sa Hrvatskom, Joksimović je rekla da Vlada ima aktivan odnos prema tom pitanju.
"Svesni smo da države ponekad unose bilateralne probleme u proces proširenja iako to nije dobra praksa, a Hrvatska je u izvesnoj prednosti jer je članica EU", ukazala je ministarka.
Ministarka je rekla da će se Srbija suprotstaviti zahtevima hrvatskih poslanika snagom argumenata i da veruje da će to naići na razumevanje u EP.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Joksimović: Aktivno prema hrvatskim amandmanima

Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Feb.2015

Ministarka bez portfelja u vladi Srbije zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović izjavila je danas nakon niza susreta sa članovima Evropskog parlamenta u Briselu da se Srbija aktivno postavlja prema amandmanima koje su hrvatski poslanici u EP podneli na predlog rezolucije o Srbiji..."Imala...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Joksimović: Članstvo Srbije u EU jedan od prioriteta

Izvor: Blic, 04.Feb.2015, 14:02

Ministarka bez portfelja zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović boravila je u Briselu gde je razgovarala sa predsedavajućim Delegacije parlamenta za Jugoistočnu Evropu Edvardom Kukanom i tom prilikom ukazala da članstvo Srbije u EU predstavlja jedan od prioritetnih spoljnopolitičkih...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.