Srbi sa Kosova i Metohije sa Đurićem o izazovima 2020.

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Dec.2019, 14:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbi sa Kosova i Metohije sa Đurićem o izazovima 2020.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić sastao se danas u Beogradu sa političkim predstavnicima kosovskih Srba sa kojima razgovara o izazovima u 2020, potrebi da briga o Srbima i srpskim institucijama bude bolja, ali i o montiranom procesu i suđenju za ubistvo Olivera Ivanovića.

Đurić je pred oko 70 predstavnika Srba sa KiM i Kancelarije za KiM u Palati Srbije naveo da će na sastanku biti sumirani rezultati u ovoj godini.

Biće reči o nekoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ozbiljnih tema, poput funkcionisanja institucija u 2019 i 2020. godini, rekao je Đurić.

"U 2020. nas očekuje mnogo izazova", naveo je direktor Kancelarije za KiM i dodao da je potrebno urgentno delovati kako bi se u potpunosti očuvale institucije i narod u pokrajini.

Sastanak je, kako je dodao, prilika da se razgovara i o budućnosti dijaloga Beograda i Prištine, kao i o montiranom procesu i suđenju za ubistvo lidera Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" Olivera Ivanovića.

Tema sastanka će biti pritisci koji trpe srpski predstavnici poput Ivana Todosijevića, osuđenog jer je izneo činjenicu o Račku, koja predstavlja jasan i čvrst stav Srbije, kazao je Đurić.

Sastanak je prilika da se usvoje zaključci, ali i da se razgovara o izbornoj vladi u Prištini.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.