Srbi obišli groblje u južnoj Mitrovici

Izvor: RTS, 07.Jun.2014, 11:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbi obišli groblje u južnoj Mitrovici

Blizu 500 Srba iz severne Kosovske Mitrovice jutros je na Zadušnice posetilo pravoslavno groblje koje se nalazi u južnom delu grada.

Srbi su do groblja u južnoj Mitrovici, na kome je oko 90 posto nadgrobnih spomenika porušeno, stigli autobusima i ovoga puta bez pratnje Kosovske policije, prenosi Tanjug.

Zadušnice su, prema njihovim rečima, jedina prilika kada mogu posetiti grobove svojih preminulih rođaka i prijatelja.

"Danas svedoci još jedne >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << velike neodgovornosti institucija iz južnog dela Kosovske Mitrovice obzirom da su zaduženi čišćenje i uređenje groblja, ali danas se moglo videti da je trava pokošena na svega nekoliko mesta dok je velika većina i dalje obrasla u travu i korov", rekao je protojerej stavrofor Milija Arsović iz hrama Svetog Dimitrija u severnom delu Kosovske Mitrovice. 

 
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kosovska Mitrovica: Obilazak groblja na Zadušnice

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Jun.2014

Blizu 500 građana srpske nacionalnosti iz severne Kosovske Mitrovice jutros je na Zadušnice posetilo pravoslavno groblje koje se nalazi u južnom delu grada.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.