Srbi gube 10 odsto bogatstva* *oni koji ga imaju

Izvor: TvojPortal.com, 02.Dec.2011, 10:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbi gube 10 odsto bogatstva* *oni koji ga imaju

/press online/ Gubitak Analitičari predviđaju: Svaki Nemac u prvoj godini izgubio bi između6.000 i 8.000 evra, Hrvati bi ostali bez trećine bogatstva, a građane Srbije bi valutna promena koštala deset odsto.


Ako propadne evro, građani Srbije bi istog časa mogli da računaju da su deset odsto siromašniji. Toliko bi, naime, kako procenjuju strani i domaći analitičari, koštalo prebacivanje kredita, štednih uloga i svih transakcija u neku drugu valutu, najverovatnije >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << nemačku marku.

Ova pomalo apokaliptična razmatranja nikako nisu bespotrebna, s obzirom na to da je kriza evra kulminirala. Preksinoć su EU, SAD i Kina zajedničkim naporima uspele da udahnu vazduh u pluća berzi, pa samim tim i vrate veru u opstanak evropske valute, ali su se već juče, širom Evrope, čula nova crna predviđanja.
Najpoznatiji analitičari uveliko se bave tehničkim pitanjima nestanka evra i sračunavaju koliko bi to koštalo građane pojedinih zemalja. Tako su nemački ekonomisti izračunali da bi slom evropske valute svakog Nemca koštao između 6.000 i 8.000 evra u prvoj godini, a u narednim godinama dok se finansijski sistem ne stabilizuje po 4.000 evra.
Opširnije

ekonomijaSrbijapropast evrasrbina ce kostati 10%

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.