Srbe hapse da bi se otela njihova imovina na KiM; Bojim se eskalacije

Izvor: B92, 06.Okt.2023, 23:39

"Srbe hapse da bi se otela njihova imovina na KiM; Bojim se eskalacije"

Predsednik Udruženja boraca ratova Crne Gore Radan Nikolić izjavio je za podgoričku Adria tv. da Srbe hapse da bi se otela njihova imovina na Kosovu i Metohiji.

"Hapšenje Srba po izmišljenim poternicama osmislio je hrvatski tužilac Mladen Bajić, a sada isti model primenjuju prištinske vlasti s ciljem da se srpski narod, koji je branio otadžbinu od albanskih terorista i njihovih pokrovitelja iz NATO pakta, progoni i da mu se sudi", kaže Radojičić.

"Već imamo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iskustvo na osnovu hrvatskih poternica. Hapse se ljudi koji su bili pripadnici regularnih vojnih i policijskih snaga", naveo je Nikolić.

Kako kaže, te ljude, koji su pobegli širom Evrope, hapse, isporučuju…

"To je jedan strah. To se radi u Hrvatskoj, a, nažalost, i u Crnoj Gori. Ovde Ministarstvo spoljnih poslova apsolutno nije odstupilo od politike Mila Đukanovića ni za zeru, a znamo šta je ta politika – hapšenje vojnika i starešina JNA", naveo je Nikolić.

Poslednja hapšenja, ocenjuje, ništa dobro neće doneti Crnoj Gori.

"Bojim se eskalacije", ističe Nikolić. Dodaje da je to teror nad srpskim narodom, koji se pokušava proširiti i na Crnu Goru.

"To je jedna katastrofa koja će dovesti do novih sukoba i ovako, ako se nastavi, imaćemo rat koji se nažalost ovih dana desio na Kosovu jer niko više neće moći to da kontroliše. Tu se mora zauzeti čvrst stav i pozvati crnogorsko državno tužilaštvo u Skupštinu Crne Gore, saslušati ga na odborima, da se upozore na zakonito činjenje i da zaštite ljude od suđenja i podvala samo zato što su bili vojnici JNA ili VJ, a mnogi to nisu bili, a opet se hapse", navodi Nikolić.

Crnogorska policija uhapsila je juče I.B. (48) zbog sumnje da je 1999. godine počinio ratni zločin protiv civilnog stanovništva na Kosovu i Metohiji.

To je treća osoba srpske nacionalnosti koja je uhapšena u Crnoj Gori i koja čeka ekstradiciju u lažnu državu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.