Spremna za nov početak

Izvor: Politika, 15.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spremna za nov početak

Američka pevačica snima novi album posle pauze od četiri godine

Vitni Hjuston je više od dve decenije jedna od najuspešnijih i najkomercijalnijih američkih umetnica. Poznata po moćnom glasu, ona je tokom karijere prodala čak 120 miliona albuma i 50 miliona singlova. Međutim, poslednjih godina Vitni Hjuston pamtimo više po kontroverznom načinu života nego po muzici. Vesti o novim pesmama zamenile su priče o narkoticima, alkoholu, fizičkom nasilju...

Vitni >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Elizabet Hjuston rođena je 1963. godine u Nju Džersiju. Njena majka Sisi Hjuston bila je poznata gospel pevačica, a Vitnina tetka je čuvena Dajana Vorvik. Hjustonova je krenula njihovim stopama i već sa 11 godina bila je solista gospel hora. Kada je 1983. godine u jednom njujorškom klubu čelnik kuće "Arista" Klajv Dejvis čuo kako peva ponudio joj je ugovor. Debi album "Whitney Houston" objavljen 1985. godine prodat je u tiražu od 13 miliona primeraka i tako postao najprodavaniji album prvenac. Drugim albumom "Whitney" postavila je još jedan rekord. Osim što je prodat u tiražu od 12 miliona, ona je prva umetnica koja je istovremeno bila na prvim mestima top lista u SAD i Velikoj Britaniji. U avgustu 2001. potpisala je najunosniji ugovor u istoriji kuće "Arista", vredan 100 miliona dolara. Poslednji album Hjustonove sa obradama božićnih pesama "One Wish: the Holiday Album" objavljen je 2003. godine.

Hjustonova je radila muziku za filmove u kojima je glumila. Album sa muzikom iz ostvarenja "Telohranitelj" prodat je u tiražu od 30 miliona kopija i najtraženiji je saundtrek u istoriji.

Početkom osamdesetih Hjustonova je bila u vezi sa glumcem Edijem Marfijem. Vitni se 1992. godine udala za pevača Bobija Brauna. Godinu dana kasnije dobila je ćerku Bobi Kristinu Hjuston Braun. Često je govorila:

– Bobi ima dobro srce i dušu. Veoma je romantičan i poštuje me. Mnogo smo uložili u našu vezu, jer se strast sa početka brzo izgubi.

Međutim, njihov brak su često pratile priče da je Braun fizički zlostavlja i da je "navukao" na drogu, što je ona uvek demantovala. Još 2000. godine ona i Braun su u prtljagu na havajskom aerodromu imali nekoliko grama marihuane. Hjustonova je postala poznata u muzičkoj industriji po tome što često otkazuje nastupe, kao i po nasilnom ponašanju. U decembru 2002. u intervjuu Dajani Sojer priznala je da ima problem sa drogom. U nekoliko navrata pokušavala je da se leči, ali neuspešno. Međutim, prošle godine je, navodno, uspešno okončala rehabilitaciju. Pored problema sa drogom i alkoholom, u javnosti se često spekulisalo i da pati od anoreksije.

U oktobru prošle godine konačno je podnela zahtev za razvod braka od Bobija Brauna. U štampi se nedavno moglo pročitati da se Vitni trenutno zabavlja sa dugogodišnjim prijateljem, čuvenim američkim producentom Bejbifejsom.

Polovinom 2006. objavljeno je da Vitni sprema povratnički album. Većina pesama za njen novi CD već je snimljena. Iako je album trebalo da izađe početkom 2007, najverovatnije će biti objavljen na proleće, pošto Vitni trenutno u studiju snima ostatak pesama, a pomažu joj producenti Džermejn Dupri, Timbaland, Misi Eliot... I sama je pre nekoliko meseci izjavila:

– Ponovo ću praviti albume i veoma sam srećna zbog toga. To je za mene nov početak!

J. Koprivica

[objavljeno: 15.01.2007.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.