Spreman sam za nastavak dijaloga za uzajamno priznanje Kosova i Srbije

Izvor: B92, 03.Jul.2020, 14:22

"Spreman sam za nastavak dijaloga za uzajamno priznanje Kosova i Srbije"

Premijer Kosova Avdulah Hoti izjavio je danas u Tirani da je spreman za nastavak dijaloga koji će imati za rezultat uzajamno priznanje Kosova i Srbije

"Spreman sam da se sastanem sa (američkim posrednikom Ričardom) Grenelom kako bih nastavio dijalog u cilju medjusobnog priznavanja dveju zemalja", rekao je Hoti na zajedničkoj konferenciji za novinare sa premijerom Albanije, Edijem Ramom.

"Ako predsednik Kosova Hašim Tači podnese ostavku, vladajuća koalicija će >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << naći rešenje", kazao je kosovski premijer.

On je rekao da se s Ramom dogovorio o saradnji i da prednost imaju tri nova projekta: Luka Drač, železničke linije i električna energija.

Premijer Albanije je naglasio da Specijalni sud ne sme biti nepravičan prema Kosovu i ratu OVK.

"Ta munja od optužnice (protiv Tačija, za ratne zločine) bi trebalo da bude jak motiv za jedinstvo svih aktera na albanskom jezičkom području i za političke faktore na Kosovu, u Albaniji i u Severnoj Makedoniji", ukazao je Rama.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.