Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jan.2022, 17:39

Sprema se rekonstrukcija i izgradnja devet graničnih prelaza

Republička direkcija za imovinu raspisaće tender 9. maja za predaju dokumentacije za rekonstrukciju graničnih prelaza Jaša Tomić, Kaluđerovo, Kelebija, Đerdap 1, Jabuka i Ljuba, kao i izgradnju novog prelaza Miratovac-Lojane.

Takođe, u planu je i tender za izvođenje radova modernizacije graničnih prelaza Kusjak i Neštin, koji će biti raspisan 1. septembra.

Prethodno su za ove poslove bili raspisani tenderi za projektovanje, ali je tender za projektovanje izgradnje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << GP Neštin obustavljen zbog nepotpune dokumentacije ponuđača, prenosi portal eKapija.

Za projektante GP Kusjak izabrane firme Set Šabac, AG institut Novi Sad i BG Arh Beograd.

Srbija i Severna Makedonija potpisale su krajem 2019. godine Sporazum o uspostavljanju novog zajedničkog graničnog prelaza Miratovac-Lojane.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u februaru prošle godine rekao je da Srbija radi sve da se otvori novi granični prelaz Miratovac-Lojane, kao i da postoji značajno interesovanje albanskog življa koji živi sa druge strane naše granice da se taj prelaz otvori, "ali da to nije jednostavna i laka stvar".

Do sada su pokrenuti, odnosno najavljeni projekti rekonstrukcije GP Horgoš, Kusjak, Neštin, Godovo, Srpski Itbeje-Otelek, Bački Breg Hercegsanto...

Direkcija je oglasila i prethodna obaveštenja o raspisivanju tendera za građevinske radove na tekućem održavanju i hitnim intervencijama na graničnim prelazima u Srbiji vrednost 45 miliona dinara, a planirani datum raspisivanja je 15. mart.

Takođe, tender za za održavanje i intervencije na elektroinstalacijama planiran je za 2. mart, nakon čega će 10. maja biti raspisan tender za zamenu kontrolnih kabina na graničnim prelazima u Srbiji.

Tender za čišćenje graničnih prelaza Bogojevo, Kelebija, Bajmok, Đala, Jaša Tomić, Kotroman, Godovo, Špiljani, Prohor Pčinjski i Strezimirović najavljen je za 7. mart.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sprema se rekonstrukcija i izgradnja devet graničnih prelaza

Izvor: B92, 27.Jan.2022, 12:24

Beograd -- Republička direkcija za imovinu raspisaće tender 9. maja za predaju dokumentacije za rekonstrukciju nekoliko graničnih prelaza, kao i izgradnju jednog novog...Reč je o rekonstrukciji prelaza Jaša Tomić, Kaluđerovo, Kelebija, Ðerdap 1, Jabuka i Ljuba, kao i izgradnji novog prelaza Miratovac-Lojane....

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.