Sprečiti Kosovo da uđe u Savet Evrope

Izvor: RTS, 11.Maj.2009, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sprečiti Kosovo da uđe u Savet Evrope

Srbija neće dozvoliti pokušaj učlanjenja Kosova u Savet Evrope, rekao ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić pred polazak u Madrid na sastanak te organizacije. Članovi SE suverene države, a Kosovo to nije.

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić rekao je da će Srbija aktivno i agilno nastupati u Savetu Evrope kako bi sprečila pokušaj učlanjenja Kosova u tu organizaciju.

Jeremić je, uoči puta u Madrid na jubilarnu sednicu Komiteta ministara SE, u izjavi agenciji >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Fonet, naglasio da je za Srbiju važno da spreči eventualni pokušaj aplikacije Kosova za članstvo u SE.

"Savet Evrope je organizacija koja u svom članstvu ima isključivo suverene i međunarodno priznate države, a Kosovo to nije", naglasio je Jeremić.

Šef diplomatije je rekao da se u Madridu sutra održava jubilarni sastanak SE, povom 60. godišnjice ove panevropske organizacije, koja je posvećena demokratizaciji Starog kontineta i vladavini prava.

"Srbija je aktivni član SE, a pre dve godine je i predsedavala toj instituciji", podsetio je Jeremić.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.