Sprečen ulazak 98 migranata iz Srbije

Izvor: B92, 17.Jul.2020, 13:49

Sprečen ulazak 98 migranata iz Srbije

Granični policajci BiH na području Zvornika jutros su sprečili ulazak 98 migranata, koji su pokušali preko reke Drine sa teritorije Srbije da ilegalno pređu.

Savetnik direktora Granične policije BiH Svevlad Hofman izjavio je da migranti svakodnevno pokušavaju da prepešače Drinu na mestima gde je nizak nivo vode i udju u BiH.

Iz Granične policije BiH godinama pozivaju vlasti da zaposle veći broja službenika jer im je potrebna pomoć kako bi mogli adekvatno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da odgovore na izazove migrantske krize, ali i drugih kriminalnih radnji.

Navodi se da BiH nedostaje više od hiljadu graničnih policajaca, ali da i u ovakvom stanju velikim angažmanom uz pomoć pripadnika drugih agencija uspevaju da odgovore zadacima i spreče veliki broj ilegalnih prelazaka.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.