Na Drini sprečen ulazak 100 migranata iz Srbije u BiH

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Jul.2020, 13:39

Na Drini sprečen ulazak 100 migranata iz Srbije u BiH

Granični policajci BiH na području Zvornika jutros su sprečili ulazak oko 100 ilegalnih migranata, koji su pokušali da preko reke Drine, gde je nizak nivo vode, prepešače iz Srbije u BiH.

Svevlad Hofman, savetnik direktora Granične policije, za sarajevski portal Kliks kaže da je ovo gotovo pa svakodnevna slika borbe protiv nezakonitih migracija.

Iz Granične policije BiH godinama stižu apeli vlastima da im je potrebna pomoć u vidu zapošljavanja većeg broja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << službenika da bi mogli adekvatno odgovarati izazovima migrantske krize, ali i drugih kriminalnih radnji.

Rukovodioci GP BiH često govore da BiH nedostaje više od 1.000 graničnih policajaca, ali da i u ovakvom stanju velikim angažmanom uz pomoć pripadnika drugih agencija uspevaju da odgovore zadacima i spreče veliki broj ilegalnih prelazaka.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Sprečen ulazak 98 migranata iz Srbije

Izvor: B92, 17.Jul.2020

Granični policajci BiH na području Zvornika jutros su sprečili ulazak 98 migranata, koji su pokušali preko reke Drine sa teritorije Srbije da ilegalno pređu...Savetnik direktora Granične policije BiH Svevlad Hofman izjavio je da migranti svakodnevno pokušavaju da prepešače Drinu na mestima gde...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.