Sprečen teroristički napad u Nemačkoj: Planirao da ubije što više nevernika

Izvor: B92, 25.Apr.2023, 18:54

Sprečen teroristički napad u Nemačkoj: Planirao da ubije "što više nevernika"

Nemačka policija je uhapsila dvojicu sirijskih državljana, braće koje sumnjiči za terorizam i planove da izvedu samoubilački napad bombom.

Glavnoosumnjičeni je stariji brat, 28-godišnjak uhapšen u Hamburgu. On je, prema navodima policije, kao ekstremni islamista planirao da aktivira eksploziv na sebi i sa sobom "ubije što više nevernika".

Četiri godine mlađi muškarac, osumnjičen da je pomagač u planiranju napada, uhapšen je u Kemptenu u Bavarskoj. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Policija navodi da su braća nameravala da naprave pojas sa eksplozivom. Jedna predstavnica hamburške policije je izjavila da za sada nema naznaka o potencijalnoj meti.

Stariji brat je nedeljama preko platfomi za onlajn prodaju nabavljao materijal za proizvodnju eksplozivnih materija. Brat mu je iz Kemptena pružao podršku u planiranju zločina, navodi policija.

Protiv starijeg Sirijca sud u Hamburgu je ranije izdao nalog za hapšenje, zbog sumnje da je finansirao terorizam, navodi policija u saopštenju.

Uz hapšenje, policija je pretresla više stanova u Hamburgu i Kemptenu, i pronašla je obilje dokaza, uključujući supstance za pravljenje eksploziva.

U operaciji je učestvovalo 250 policajaca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.