Sporazum o saradnji Ministarstva rada i Filološkog fakulteta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Avg.2019, 12:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sporazum o saradnji Ministarstva rada i Filološkog fakulteta

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević i dekan Filološkog fakulteta prof. dr Ljiljana Marković potpisali su danas Sporazum o saradnji između dve institucije, koji će omogućiti studentima da se profesionalno nadograđuju i usavršavaju.

Kako je saopštilo Ministarstvo, cilj Sporazuma je uspostavljanje partnerstva, uspešne i kontinuirane razmene znanja i međusobne podrške.

Đorđević je rekao da su u prethodnom periodu potpisani >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Sporazumi ovog tipa sa dva univerziteta i tri fakulteta i da Ministarstvo unapređuje i produbljuje saradnju sa akademskom zajednicom.

"Ovaj Sporazum predstavlja još jedan korak u tom pravcu. Verujem da ćemo ga iskoristiti na najbolji mogući način u interesu naših mladih koji će time dobiti mogućnost da se profesionalno nadograđuju i usavršavaju", rekao je Đorđević.

Dekan Filološkog fakulteta prof. dr Ljiljana Marković je rekla da će ova prilika znatno pomoći studentima u usavršavanju i zahvalila ministru što je prepoznao kvalitet kadra te visokoškolske ustanove.

Strane potpisnice će sarađivati i u oblasti naučnoistraživačkog, stručnog i nastavnog rada, a za detalje razrade Sporazuma biće zadužen Koordinacioni odbor sastavljen od predstavnika dve institucije.

Sporazum je potpisan u Palati Srbija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đorđević: Ne postoje privilegovani i niko neće izbeći kažnjavanje za rad na crno

Izvor: Danas, 16.Avg.2019, 09:28

Ne postoje privilegovani i niko neće izbeći kažnjavanje, poručio je ministar za rad, zapošljavanje i boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević komentarišući probleme u vezi sa radom na crno i nepravilnostima kojima pribegavaju poslodavci u Srbiji. Članak Đorđević: Ne postoje privilegovani...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.