Izvor: B92, 30.Sep.2008, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spor oko predloga zakona

Beograd -- Predlog zakona protiv diskriminacije koji je usvojila Vlada Srbije biće usvojen do kraja godine, kaže državni sekretar u Ministarstvu rada Zoran Martinović.

List Danas podseća da je Ministarstvo rada i socijalne politike proglašeno nadležnim za tu oblast uprkos činjenici da Srbija ima Ministarstvo za ljudska i manjinska prava.

U nevladinom sektoru, međutim, tvrde da nadležni iz Ministarstva rada na čijem je čelu Rasim Ljajić nisu prilikom izrade >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ovog rešenja konsultovali stručnjake koji su radili na Nacrtu zakona protiv diskriminacije, koji je prošle godine podnela poslanička grupa LDP-a u Skupštini Srbije.

Reč je o dokumentu koji je još 2003. uradio Institut za uporedno pravo, a iza kojeg su stale sve nevladine organizacije koje se bave ovom problematikom. Pozitivno ga je ocenio i Savet Evrope.

Saša Gajin iz Centra za unapređenje pravnih studija i jedan od koautora Nacrta zakona protiv diskriminacije Instituta za uporedno pravo, kaže za Danas da "Vlada krije sadržaj svoj predloga zakona jer niko iz nevladinog sektora nije konsultovan prilikom izrade, iako su oni njegovi direktni korisnici".

Državni sekretar Martinović tvrdi, međutim, da to nije istina jer, kako nam je rekao, "čini mi se da je u Sava centru, prošle godine, bio jedan skup, gde su bili prisutni i predstavnici NVO".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.