Utorak, 30.09.2008.

05:21

Spor oko predloga zakona

Predlog zakona protiv diskriminacije koji je usvojila Vlada Srbije biće usvojen do kraja godine, kaže državni sekretar u Ministarstvu rada Zoran Martinović.

Izvor: Danas

Default images

List Danas podseća da je Ministarstvo rada i socijalne politike proglašeno nadležnim za tu oblast uprkos činjenici da Srbija ima Ministarstvo za ljudska i manjinska prava.

U nevladinom sektoru, međutim, tvrde da nadležni iz Ministarstva rada na čijem je čelu Rasim Ljajić nisu prilikom izrade ovog rešenja konsultovali stručnjake koji su radili na Nacrtu zakona protiv diskriminacije, koji je prošle godine podnela poslanička grupa LDP-a u Skupštini Srbije.

Reč je o dokumentu koji je još 2003. uradio Institut za uporedno pravo, a iza kojeg su stale sve nevladine organizacije koje se bave ovom problematikom. Pozitivno ga je ocenio i Savet Evrope.

Saša Gajin iz Centra za unapređenje pravnih studija i jedan od koautora Nacrta zakona protiv diskriminacije Instituta za uporedno pravo, kaže za Danas da "Vlada krije sadržaj svoj predloga zakona jer niko iz nevladinog sektora nije konsultovan prilikom izrade, iako su oni njegovi direktni korisnici".

Državni sekretar Martinović tvrdi, međutim, da to nije istina jer, kako nam je rekao, "čini mi se da je u Sava centru, prošle godine, bio jedan skup, gde su bili prisutni i predstavnici NVO".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: