Spoj tradicije i mladostu u novoj sezoni Šabačkog pozorišta

Izvor: RTS, 06.Okt.2018, 21:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spoj tradicije i mladostu u novoj sezoni Šabačkog pozorišta

"Grad su ljudi, grad je pozorište" - moto je nove pozorišne sezone u Šapcu koja počinje sutra. U novoj sezoni: novo rukovodstvo i program okrenut mladima.
Završni dogovori u Šabačkom pozorištu novu sezonu najavljuju kao spoj tradicije i mladosti. Prema rečima direktorke Milene Bogavac, važno je da se vratimo sebi i da nemamo pozorišne zvezde, već da i sami budemo zvezde.

Petkom u >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pet pripremaćemo, kaže, otvorene razgovore u foajeu sa istaknutim Šapčanima, neke naše priče, kako bismo pozorište otvorili prema gradu.
"Pokušaj da pozorište iskoristimo kao alatku za jačanje zajednice. Živimo u nekom vremenu i nekom društvu kada su svi ostali patriotizmi izgubili značaj, ali mislim da treba krenuti od malih stvari, da krenemo od sebe, da pogledamo jedni druge", kaže Milena Minja Bogavac, direktorka Šabačkog pozorišta.
Posle "Lokalpatriotske pričaonice" na sceni, sezona počinje 14. pozorišnom revijom posvećenom istraživačkom teatru i mladima, koja će trajati kraće- četiri dana, četiri predstave.
"Sezonu ćemo otvoriti predstavom Sanje Krsmanović Tasić ,,O savesti - esej u pokretu" Bitef teatra. Onda nam dolazi Gradsko pozorište iz Bečeja sa jednom od najnagrađivanijih predstava "Kralj Ibi", zatim "Šine" po tekstu Milene Marković dramskog studija iz Obrenovca i Omen teatar iz Beograda," kaže Jelena Ivetić,  pi-ar menadžer Šabačkog pozorišta.
Sa željom da se ova godina više posveti mladima, osnovan je Omladinski klub. U novoj sezoni planirano je ukupno pet premijera, prva već do kraja meseca "Pretposlednja panda" Dina Pešuta u režiji Maksima Miloševića.
"To je predstava koja se bavi generacijom koja sazreva sada. To je genaracija koja je blizu meni, generacija 90-ih koja je stasavala uz sve nedaće", navodi glumac Strahinja Barović.
Ovogodišnji dobitnik nagrade "Boris Kovač", za doprinos pozorištu je mlada Kristina Pajkić, a šabačka pubublika će ovog oktobra aplauzom ispratiti u penziju inspicijenta Sofiju Karajić, ženu koja se ovde uvek sluša gotovo 4 decenije.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.