Specijalci ušli u Luku Bar traže dokaze o švercu cigareta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Jun.2021, 10:48

Specijalci ušli u Luku Bar traže dokaze o švercu cigareta

Specijalci Sektora za borbu protiv kriminala ušli su jutros u Luku Bar, gde traže dokaze o milionskom švercu cigareta, pišu podgoričke Vijesti.

Pozivjući se na svoja saznanja, Vijesti pišu da oni "češljaju dokumentaciju preduzeća koja se bave uvozom raznih vrsta roba, ali i carinskog skladišta u slobodnoj zoni Luke Bar".

Istraga o švercu cigareta biće jedan od prioriteta Biroa za operativnu koordinaciju, koji će danas održati sednicu.

Šverc >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << cigareta preko Luke Bar nedavno je pominjao i lider Pokreta za promjene, Nebojša Medojević.

Krajem maja on je tvrdio je da je u 15 dana iz carinskog skladišta iz slobodne zone Bar izašlo od 80 do 100 kontejnera švercovanih cigareta

"Ja sam dobio informaciju da je u proteklih, pomnožite to sa 250 hiljada, to je 25, 26 miliona evra profita".

Medojević je rekao da osnovano sumnja da je u taj posao ušla garnitura bliska premijeru Zdravku Krivokapiću, ali nije iznosio dokaze.

Lider Demokratske narodne partije i predsednik Odbora za bezbednost i odbranu, Milan Knežević tada je rekao da su do sada u Crnoj Gori postojala samo dva klana koja švercuju cigarete - "Grand" i "mojkovački" klan.

"U ovom trenutku postoji samo klan iz 'Granda', jer je 'mojkovački' uništen od glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića, koji ima vrlo bliske relacije s ljudima iz 'Granda'", rekao je Knežević.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SPECIJALCI UŠLI U LUKU BAR: Traže dokaze o milionskom švercu cigareta

Izvor: Kurir, 15.Jun.2021

Specijalci Sektora za borbu protiv kriminala upravo su ušli u Luku Bar, gde traže dokaze o milionskom švercu cigareta.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.