Spasojević tvituje o svojoj smeni, u Ambasadu Srbije u Ankari ubačen suzavac

Izvor: Press, 06.Jun.2013, 12:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spasojević tvituje o svojoj smeni, u Ambasadu Srbije u Ankari ubačen suzavac

"Ograničio sam se samo na nedvosmislen savet srpskim državljanima u Turskoj da izbegavaju mesta javnih okupljanja", napisao je on rano jutros na svom nalogu na toj društvenoj mreži, dodavši da "na žalost, nije ni, kao neke od njegovih kolega u Ankari, izražavao jasan stav po pitanju onoga sto se događa".

"Ni u jednom momentu nisam izveštavao o zbivanjima", naveo je Spasojević u drugom tvitu.

Ministar spoljnih poslova Ivan Mrkić smenio je juče Dušana Spasojevića >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << sa mesta ambasadora Srbije u Turskoj, zbog toga što je prekršio Zakon o Ministarstvu spoljnih poslova kojim je ambasadorima naše zemlje zabranjeno da daju izjave za srpske medije, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu.

Spasojević je već opozvan pre nekoliko meseci, ali mu je na njegov lični zahtev omogućeno da ostane na tom mestu do kraja juna zbog porodičnih obaveza.

Kako je rečeno u Ministarstvu spoljnih poslova, Spasojević je ovih dana komentarisao zbivanja u Turskoj za ovdašnje medije i nastavio da to čini, iako je opomenut da na taj način krši Zakon o MSP-u i stoga je juče obavešten da je smenjen.

Spasojević je, međutim, kasno sinoć putem "Tvitera" demantovao da je na lični zahtev u Ankari ostao duže zbog porodice, rekavši da je to "notorna neistina".

"Uopšte nisam ostao duže, niti podnosio ''lični zahtev'', a kamoli molbu. Niti sam, naravno, prekršio bilo koji pozitivan propis", napisao je Spasojević u još jednom tvitu.

On je sinoć postavio i tvit u kome piše da je kanister suzavca upravo pao u dvorište ambasade Srbije u Ankari.

Odgovarajući na spekulacije drugih tvitereša da je razlog za njegovo smenjivanje i to što se oglašavao putem ove popularne društvene mreže, Spasojević je napisao: 

"Kamo te sreće da je Tviter uopšte regulisan našim pravilnicima! Pristao bih u tom slučaju da sam državni neprijatelj br. 1!

Tursku već sedam dana potresaju potresti koji su počeli kao demonstracije zbog preuređenja trga Taksim, ali su ubrzo prerasle u antivladine proteste.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Spasojević na "Tviteru" : Nisam izveštavao o događajima u Turskoj

Izvor: Večernje novosti, 06.Jun.2013

BEOGRAD - Ambasador Srbije u Turskoj Dušan Spasojević dobio je nalog od Ministarstva spoljnih poslova da se hitno povuče sa tog mesta zbog toga što je bez odobrenja Ministarstva davao izjave za srpske medije, a on se, u međuvremenu, oglasio na "Tviteru" rekavši da ni u jednom trenutku nije iznosio...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.