Spaseni svi putnici sa ruskog broda blokiranog 10 dana u ledu Antarktika

Izvor: Blic, 02.Jan.2014, 14:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spaseni svi putnici sa ruskog broda blokiranog 10 dana u ledu Antarktika

Svih 52 putnika sa ruskog turističkog broda "Akademik Šokalski" u vodama kod Antarktika danas su avionom prebačeni i sada su na sigurnom na australijskom brodu "Aurora australis", saopštili su spasioci.

"Brod 'Aurora australis' je obavestio AMSA da je 52 putnika sa (broda) 'Akademik Šokalskij' sada prebačeno na Auroru", saopštio je Ured australijske pomorske sigurnosti (AMSA).

Ranije tokom dana agenciju su javile da nema nade da će danas biti spaseni putnici >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i članovi posade sa blokiranog ruskog turističkog broda koji se, u vodama Antarktika nalaze od 25. decembra i da je operacija spasavanje odložena zbog ledene kiše i vetra.

Mada je ranije najavljeno da će spasavanje početi, AMSA saopštila je da uslovi nisu pogodni i da neće biti ništa od planiranog prebacivanja putnika kineskim helikopterom, a potom ledolomcem do "Aurore australijs", objavio je tasmanijski lokalni sajt Merkusi njus.

Turisti i naučnici, uglavnom iz Australije i Novog Zelanda su sa ruskog broda, u malim grupama, helikopterom prebačeni sedam nautičkih milja dalje do kineskog ledolomca "Snežni zmaj".

Turistički brod, sa 76 putnika i članova posade, ostao je od Božića zarobljen u ledenim vodama Antarktika u blizini Komonvelt beja na 2.700 kilometara južno od Hobarta, prestonice ostrva Tasmanija kod Australije.

Pročitajte još Drama duga 10 dana: Počinje evakuacija putnika sa broda na Antarktiku

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Spaseni svi putnici s ruskog broda okovanog ledom

Izvor: Vesti-online.com, 02.Jan.2014

Spasioci su bezbedno evakuisali svih 52 putnika sa ruskog broda "Akademik Šokalski", koji je već deset dana blokiran ledom na Antarktiku...Australijski centar za spasavanje objavio je da su sva lica prebačena na australijski brod "Aurora australis". Njih je u grupama prebacivao helikopter sa kineskog...

Nastavak na Vesti-online.com...

Završena drama na Antarktiku: Spaseni svi putnici sa ruskog broda blokiranog 10 dana u ledu

Izvor: Blic, 02.Jan.2014

Svih 52 putnika sa ruskog turističkog broda "Akademik Šokalski" u vodama kod Antarktika danas su evakuisani i prebačeni na australijski brod "Aurora australis". Spasavanje je obavljeno uz pomoć jednog kineskog helikoptera i kineskog ledolomca "Snežni zmaj". .."Brod 'Aurora australis' je obavestio...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.