Spašeni oteti migranti iz Meksika; Svi su sigurni i zdravi FOTO

Izvor: B92, 04.Jan.2024, 09:00

Spašeni oteti migranti iz Meksika; "Svi su sigurni i zdravi" FOTO

Meksičke vlasti spasile su 31 migranta, uključujući žene i decu, koji su oteti tokom vikenda u meksičkoj državi Tamaulipas, saopštile su lokalne vlasti.

Portparol predsednika Hesus Ramires potvrdio je spašavanje na društvenoj mreži Iks, istakavši da su migrante preuzele vlasti i da već prolaze odgovarajuće medicinske preglede.

Uz objavu je priložio fotografiju na kojoj se vide muškarci, žene i deca, uključujući i jedno koje drži plišanu životinju, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << preneo je Rojters.

"Migranti su sigurni i zdravi", napisala je ministarka unutrašnjih poslova Luisa Alkalde na Iksu.

Naoružani napadači u subotu su oteli migrante iz autobusa na autoputu u opštini Rejnosa, blizu meksičke granice sa SAD.

Autobus je išao prema gradu Matamorosu, koji se nalazi nasuprot Braunsvilu u Teksasu. Meksička ministarka bezbednosti Roza Isela Rodriges rekla je ranije juče da su oteti migranti iz Venecuele, Ekvadora, Kolumbije, Hondurasa i Meksika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.