Španski kraljevski par posetio Belu kuću

Izvor: Beta, 19.Jun.2018, 22:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Španski kraljevski par posetio Belu kuću

Španski kralj Felipe Šesti i kraljica Leticija su danas posetili Belu kuću, u završnoj etapi boravka u SAD.Felipe je susret s domaćinom, američkim predsednikom Donaldom Trampom, u Ovalnoj sobi opisao kao "sjajan kraj savršene posete".Kraljevski par se nalazi u SAD zbog povodom 300. godišnjice osnivanja Nju Orleansa i San Antonija. Oni su pre dolaska u Belu kuću posetili oba grada koja imaju istorijske veze sa Španijom.Tramp je rekao da je "zaista ogromna čast" ugostiti kraljevski par u Ovalnoj sobi.On je takodje pohvalio "izvrsne" odnose SAD i Španije "tokom godina i posebno sada"."Odlični trgovinski odnosi, vojni odnosi. Otprilike sve što možete imati. Volimo Španiju", rekao je Tramp.Očekivalo se da trgovina bude glavna tema njihovih razgovora, kao i da španski kralj iznese evropsku zabrinutost oko uvodjenja taksi na izvoz čelika i aluminijuma u SAD, ali i na španske crne masline.Trampova supruga Melanija je ugostila kraljicu Leticiju na čaju.Felipe i Leticija će se sresti i s liderima Kongresa.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Španski kraljevski par u gostima kod Trampa

Izvor: N1 televizija, 19.Jun.2018

Španski kralj Felipe VI i kraljica Leticija su posetili Belu kuću, u završnoj etapi boravka u SAD...Felipe je susret s domaćinom, američkim predsednikom Donaldom Trampom, u Ovalnoj sobi opisao kao "sjajan kraj savršene posete"...Kraljevski par se nalazi u SAD zbog povodom 300. godišnjice osnivanja...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.