Španska regionalna vlada zabranjuje ubijanje bikova na festivalima

Izvor: Beta, 19.Maj.2016, 16:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Španska regionalna vlada zabranjuje ubijanje bikova na festivalima

Vlada španske pokrajine Kastilja i Leon donela je danas dekret kojm se zabranjuje ubijanje bikova na gradskim festivalima, što će verovatno zaustaviti ubijanje tih životinja na jednom od "najkrvavijih" letnjih dogadjaja u toj zemlji.Odluka će uticati na tradicionalni godišnji festival "Toro de la Vega" u gradu Tordesiljas, na kojem ljudi na konjima jure bikove i pred publikom ih ubijaju kopljima.Tokom prethodnih godina je zbog te viševekovne manifestacije bilo sve više protesta, dok su aktivisti za zaštitu prava životinja kritikovali dogadjaj kao okrutan, tražeći njegovu zabranu.Odluku vlade treba da odobri i pokrajinski parlament.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Španska regionalna vlada zabranjuje ubijanje bikova na festivalima

Izvor: Blic, 19.Maj.2016

Vlada španske pokrajine Kastilja i Leon donela je danas dekret kojm se zabranjuje ubijanje bikova na gradskim festivalima, što će verovatno zaustaviti ubijanje tih životinja na jednom od "najkrvavijih" letnjih događaja u toj zemlji...Odluka će uticati na tradicionalni godišnji festival "Toro de...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.