Španija: Jedna osoba ubijena, robotom uklonjen eksploziv

Izvor: B92, 21.Avg.2017, 18:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Španija: Jedna osoba ubijena, robotom uklonjen eksploziv

Španska jedinica za deminiranje upotrebila je robota za prilaženje muškarcu koga je policija upucala i ubila.

Za tu osobu je državna televizija navela da je Junes Abujakub, osumnjičeni vozač belog kombija koji je u četvrtak uleteo među pešake u Barseloni, to je potom povrdila i policija.

Istovremeno, katalonska policija je potvrdila da je muškarac koji je nosio nešto što je izgledalo kao eksplozivni pojas ubijen u Subiratsu, oko 60 kilometara od Barselone, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ali ga nije identifikovala, prenosi Rojters.

Španska državna televizija javlja, pozivajući se na izvore bliske istrazi, da je upucani muškarac Junes Abujakub (22), koji je osumnjičen da je kombijem u četvrtak po podne pokosio turiste i lokalne stanovnike u prometnoj ulici Las Ramblas u Barseloni, usmrtivši 13 osoba.

On je pešice pobegao sa lica mesta i usput nasmrt izbo jednog prolaznika, čiji je automobil oteo kako bi pobegao iz grada.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.