Izvor: Nezavisne Novine, 04.Jul.2017, 18:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spalio tri dunuma zasada maline zbog niske otkupne cijene

Poljoprivrednik iz Vrnogračke Slapnice Hasib Mehurović, iz protesta zbog niske otkupne cijene spalio je cijeli svoj malinjak zasađen na površini od tri dunuma.

On je istakao da je frustrirajuće to što malinare niko od nadležnih nije posjetio i dao im neku nadu da bi situacija mogla da se popravi.

"Ne mogu je davati za 1,50 KM. Jednu marku dam onom što je bere, imam samo 0,50 KM. Ne mogu raditi za samo 0,50 KM. Moje rješenje je da ju počupam i pustim da pasu >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << krave", rekao je nezadovoljni malinar Mehurović, prenosi "Cazin.net".

On kaže da ne vidi drugo rješenje osim spaljivanja, i naglašava da strahuje da će iduća godina biti još gora.

Podsjećamo, ovih dana u Bosni i Hercegovini mnogi malinari protestima pokazuju svoje nezadovoljstvo niskom cijenom otkupa, neki uništavaju i dio roda malina, a slučaj iz Vrnogračke Slapnice nagovještava da je sudbina ove perspektivne poljoprivredne grane u sve neizvjesnija.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.