Spahić: Situacija u Novom Pazaru zabrinjavajuća, jak antivakcinalni lobi

Izvor: SandzakPress.net, 26.Apr.2021, 11:51

Spahić: Situacija u Novom Pazaru zabrinjavajuća, jak antivakcinalni lobi

Direktor Zavoda za javno zdravlje Novi Pazar Šefadil Spahić izjavio je da je epidemiološka situacija u tom gradu “nestabilna, nesigurna, čak i zabrinjavajuća”, sa velikim brojem novotkrivenih i novoinficiranih. „U zadnjih 20-tak dana kao da su građani zanemarili postojanje virusa, ponašamo se normalno kao da smo pobedili virus“, rekao je Spahić za RTS, navodeći da se mere ne poštuju i da je jak „antivakcinalni lobi“. On ipak očekuje da će u narednom periodu biti povećan broj >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << ljudi zainteresovanih za vakcinaciju i kao važno ističe da vakcinacija „nije stala u ramazanskim danima, naprotiv“. „Pozivam sve ljude da se vakcinišu, jer ne vidim bolji način da sprečimo virus da se širi“, rekao je Spahić. Oko 20 odsto građana vakcinisano je u Novom Pazaru, a u Tutinu samo sedam odsto, a broj novoobolelih je u porastu. (N1) The post Spahić: Situacija u Novom Pazaru zabrinjavajuća, jak antivakcinalni lobi appeared first on Sandžak PRESS.

Nastavak na SandzakPress.net...






Povezane vesti

Đerlek: Mjere ostaju, oprez još 2-3 mjeseca

Izvor: SandzakPress.net, 26.Apr.2021

Državni sekretar Ministarstva zdravlja Mirsad Djerlek izjavio da su brojevi koji ukazuju na pad broja infekcija korona virusom ohrabrujući, ali i obavezujući i ocenio da su epidemijske mere i masovna imunizacija i dalje neophodni. On je rekao da je broj vakcinisanih i dalje nizak u Tutinu (6,9 odsto)...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.