Đerlek: Mjere ostaju, oprez još 2-3 mjeseca

0
59

Mirsad Djerlek

Državni sekretar Ministarstva zdravlja Mirsad Djerlek izjavio da su brojevi koji ukazuju na pad broja infekcija korona virusom ohrabrujući, ali i obavezujući i ocenio da su epidemijske mere i masovna imunizacija i dalje neophodni.

On je rekao da je broj vakcinisanih i dalje nizak u Tutinu (6,9 odsto) i Novom Pazaru (12,5 odsto), zatim Lajkovcu, Ljigu i Mionici, i da je u tim mestima i dalje potrebno razgovarati s ljudima, jer su “puni dezinformacija”.

On je za RTS rekao da građani i dalje treba da se pridržavaju mera koje će verovatno ostati iste, i poručio da je oprez neophodan još dva-tri meseca, uz vakcinaciju, koju država promoviše u nekoliko modela.

„Postigli smo odlične rezultate. Posećujemo svaki grad, svako selo, dolazimo do svakog čoveka i razgovaramo. Dosta smo opustili gradjane i oslobodili ih bespotrebnog straha. Ovo što brojke padaju jeste rezultat vakcinacije“, rekao je Đerlek.

Prema njegovim rečima u Beogradu je vakcinisano 5.500 studenata, a u Nišu oko 1.300 i sve više mladih shvata da korona može biti opasnost zbog steriliteta, a da su milione vakcina primili ljudi u svetu i da nije dokazano da deluje na reproduktivne organe.

Podsetio je da je Svetska zdravstvena organizacija preporučila vakcinaciju i trudnicama, i to pre svega u poodmaklim godinama, sa velikom telesnom težinom, ili onima koje boluju od dijabetesa i hipertenzije.

(Nova S)


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.