Sombor: Izložba Antidot slikara Mate Đorđevića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Mar.2019, 12:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sombor: Izložba "Antidot" slikara Mate Đorđevića

U galeriji Kulturnog Centra "Laza Kostić" u Somboru otvorena je izložba pod nazivom "Antidot" slikara Mate Đorđevića koji je dobitnik nagrade bijenala "Likovna jesen" 2012. godine. 

Radovi koji su predstavljeni nastali su u periodu između 2015. i 2019. godine. Podrazumevaju velika platna na kojima je umetnik radio u Francuskoj.

"Najstariji rad koji se nalazi na izložbi datira iz 2015 godine, a ostali radovi su mahom iz 2017, 2018 i 2019 godine. To je poprečni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << presek šta se radilo. Radi se o jednom unutrašnjem stanju, enetrijeru koji se ocrtava na slikama", rekao je umetnik Mate Đorđević.

"Jako je važno da uočimo snagu slikarstva kojom on podseća na sve ono što u nama jeste duboko zakopano i sve ono što jeste kolektivna svest i jedan pristup nepoznatom", istakla je Tatjana Dimitrijević, urednica likovnog programa.

Mate je dobitnik brojnih nagrada u zemlji i inostranstvu, među kojima su najznačajnije Nagrada za crtež "Vladimir Veličković", Nagrada na bijenalu "Likovna jesen" u Somboru i jedini je sa naših prostora tri puta nagrađen od strane Francuske Akademije nauka i umetnosti . Izložba u Somboru za publiku biće otvorena do 6. aprila.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Od utorka nova izložba u Maloj galeriji KC Laza Kostić

Izvor: 025info.rs, 21.Mar.2019, 09:03

Otvaranje izložbe fotografija autora Bojana Đurišića, pod nazivom "Priče iz radionice", biće upriličeno 26. marta u Maloj galeriji Kulturnog centra "Laza Kostić" Sombor (ulica Laze Kostića br. 5), sa početkom u 19 sati. Postavka će biti aktuelna do 12. aprila. Autor o izložbi:   "Prizori...

Nastavak na 025info.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.