Soliter u Sankt Peterburgu?! Rusi ne mogu da ga zamisle!

Izvor: Vesti-online.com, 21.Avg.2012, 21:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Soliter u Sankt Peterburgu?! Rusi ne mogu da ga zamisle!

Ruska kompanija Gazprom dobila je dozvolu da u Sankt Peterburgu, koji se nalazi na listi svetske baštine Uneskoa, izgradi soliter visok oko 400 metara, zbog čega oštro protestuju stanovnici i udruženja za zaštitu spomenika.

Zamislite da iz ovakve divote štrči moderni stakleni soliter

"Duboko žalimo zato što je doneta takva odluka, a da pre toga projekat nisu proučili stručnjaci... niti je Unesko to odobrio", rekao je predsednik asocijacije za zaštitu >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << istorijskih spomenika Aleksandar Margolis.

 

Protivnici izgradnje solitera ističu da će, ukoliko projekat bude realizovan, biti uništen arhitekonski izgled prestonice nekadašnjeg Ruskog carstva, koji je 1703. godine osnovao Petar Veliki.

 

Sankt Peterburg nalazi se na listi svetske baštine Uneskoa, koji je takođe kritikovao projekat i zapretio da će grad staviti na listu svetske baštine u opasnosti, što je uvod u brisanje sa tog prestižnog spiska.

 

Projekat je podržao predsednik Rusije Vladimir Putin, koji se rodio u Sankt Peterburgu. Plan je u početku bio da se soliter izgradi u samom centru grada, ali je, pošto je projekat bio podvrgnut oštrim kritikama, odlučeno da se zgrada napravi na devet kilometara od centra.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Soliter u Sankt Peterburgu?! Rusi ne mogu da ga zamisle!

Izvor: Vesti-online.com, 21.Avg.2012

Ruska kompanija Gazprom dobila je dozvolu da u Sankt Peterburgu, koji se nalazi na listi svetske baštine Uneskoa, izgradi soliter visok oko 400 metara, zbog čega oštro protestuju stanovnici i udruženja za zaštitu spomenika. ..Zamislite da iz ovakve divote štrči moderni stakleni soliter.."Duboko...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.