Šokenhof sutra u Beogradu

Izvor: Blic, 08.Jul.2014, 17:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šokenhof sutra u Beogradu

Beograd - Poslanik i spoljnopolitički savetnik vladajuće nemačke koalicije Andreas Šokenhof i Hans Joakim Falenski dolaze sutra u dvodnevnu posetu Beogradu tokom koje će sa srpskim zvaničnicima razgovarati o procesu evropskih integracija zemlje, rečeno je agenciji Beta u nemačkoj ambasadi.

Kako je rečeno, oni dolaze da se informišu o napretku Srbije u procesu evrointegracija, dijalogu s Prištinom i primeni Briselskog sporazuma i da se upoznaju sa stanjem srpske privrede.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Pročitajte još Bone: Nemački parlamentarci dolaze u posetu ohrabrenja Šokenhof: Nemačka neće dati saglasnost za pregovore bez primene Briselskog sporazuma

Nemački poslanici će, kako je rečeno u Ambasadi, razgovarati sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem, ministrom privrede Dušanom Vujovićem, ministarkom zaduženom za evropske integracije Jadrankom Joksimović, direktorom Kancelarije za Kosovo Markom Djurićem i predstavnicima opozicije.

Poslanik nemačke vladajuće koalicije Andreas Šokenhof predstavio je 2012. godine sedam tačaka koje Nemačka očekuje od Srbije na putu ka EU.

Prvi među tim uslovima je potpisivanje pravnoobavezujuće izjave Beograda i Prištine koja bi bila sprovedena do kraja pregovora o prijemu, a Šokenhof je kao primer naveo ugovor o dobrosusedskim odnosima.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šokenhof danas i sutra u Beogradu

Izvor: Danas, 08.Jul.2014

Poslanik CDU i spoljnopolitički savetnik vladajuće nemačke koalicije Andreas Šokenhof i Hans Joakim Falenski dolaze danas u dvodnevnu posetu Beogradu, tokom koje će sa srpskim zvaničnicima razgovarati o procesu evropskih integracija zemlje, potvrđeno je agenciji Beta u Ambasadi Nemačke u Srbiji.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.