Šojgu: Kazniti odgovorne za rušenje spomenika sovjetskih vojnika

Izvor: B92, 08.Apr.2020, 21:26

Šojgu: Kazniti odgovorne za rušenje spomenika sovjetskih vojnika

Sergej Šojgu traži od predsednika Istražnog komiteta Rusije da pokrene istragu o stranim zvaničnicima odgovornim za rušenje spomenika sovjetskim građanima.

Šojgu je skrenuo pažnju na činjenicu da se "u poslednje vreme vidi porast pokušaja zvaničnika određenih stranih država da falsifikuju istorijsku istinu o odlučujućem doprinosu Sovjetskog Saveza u porazu fašističkih osvajača tokom Drugog svetskog rata“.

"Konkretno, 3. aprila 2020. godine u Pragu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je na inicijativu poglavara okruga Prag 6 Kolarža demontiran spomenik maršalu Sovjetskog Saveza I. S. Konjevu“, podsetio je Šojgu.

Ministar odbrane zatražio je od predsednika Istražnog komiteta da razmotri pitanje „privođenja pravdi lica koja su počinila ova nezakonita dela“, prenosi Sputnjik.

Predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao je u utorak zakon o krivičnoj odgovornosti za uništavanje ili oštećenje vojnih grobova i spomenika podignutih u znak sećanja na poginule u odbrani domovine.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Šojgu traži da se kazne oni koji ruše sovjetske spomenike u inostranstvu

Izvor: Nezavisne Novine, 08.Apr.2020

MOSKVA - Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu zatražio je od predsjednika Istražnog komiteta Rusije Aleksandra Bastrikina da pokrene istragu o stranim zvaničnicima odgovornim za rušenje spomenika sovjetskim građanima, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane Rusije.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.