Sočna pita od piletine i pečuraka u lisnatom testu

Izvor: Telegraf.rs, 20.Jun.2017, 14:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sočna pita od piletine i pečuraka u lisnatom testu

Sastojci za 6 osoba:

- 500 g lisnatog testa

- 2 jaja

- 150 g tvrdog belog sira

- 2 kašike kisele pavlake

- 150 g šampinjona

- 500 g pilećeg belog mesa

- po ukusu so, biber, začin, peršun

- susam

Priprema:

Skuvajte piletinu u posoljenoj vodi, pa ocedite i iseckajte sitno. Začinite začinom, biberom i peršunom po ukusu. Na malo ulja izdinstajte šampinjone isečene na tanke listiće, >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << dok ne ispari tečnost koju ispuste. Umutite jaja viljuškom, pa dodajte kiselu pavlaku i izmrvljeni ili rendani sir. Dosolite po ukusu. Rastanjite prvi blok testa (250 g), da pokrije dno i stranice kalupa u koji ćete peći. Blago nauljite kalup, pa nanesite testo i izbockajte viljuškom na par mesta. Nanesite smesu sa sirom, pa dinstane pečurke i na kraju seckano meso. Rastanjite i drugi blok testa, da pokrije fil, pa nanesite preko i spojte krajeve.

Po želji premažite umućenim žumancetom i pospite susamom, pa pecite na 200 stepeni, u prethodno ugrejanoj rerni. Pustite da se prohladi desetak minuta, pa isecite i poslužite uz jogurt, kiselu pavlaku ili svežu salatu.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.