Preukusno pečena patka sa sokom od pomorandže

Izvor: Telegraf.rs, 20.Jun.2017, 12:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preukusno pečena patka sa sokom od pomorandže

Sastojci:

- 1 patka (težine oko 1.5 kg)

- 1 sok od pomorandže

- 0.5 dl ulja

- 20 g maslaca

- 0.5 dl mleka

- so po potrebi

- biber po zelji

- začin po okusu

Priprema:

Patku oprati i dobro osušiti, zatim unutrašnjost natrljati začinom i uljem. Ostatak ulja politi po posoljenoj patki, te je stavite u rernu. Poslje pola sata pečenja politi je sa malo mleka, a kasnije je još polivati vlastitim >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << sokom. Kad je patka skoro gotova, izvaditi je iz rerne, natrljati maslacem i politi isceđenim sokom pomorandže. Vratiti je u rernu i do kraja pečenja je još polivati sokom koji se napravio tokom pečenja.

Pečenu patku ostaviti malo da se ohladi, zatim je iseći po pozicijama, složiti na tanjir i eventualno politi vlastitim sokom. Poslužiti je sa prilozima po želji i salatom po izboru.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Sočna pita od piletine i pečuraka u lisnatom testu

Izvor: Telegraf.rs, 20.Jun.2017

Sastojci za 6 osoba:..- 500 g lisnatog testa..- 2 jaja..- 150 g tvrdog belog sira..- 2 kašike kisele pavlake..- 150 g šampinjona..- 500 g pilećeg belog mesa..- po ukusu so, biber, začin, peršun..- susam..Priprema:..Skuvajte piletinu u posoljenoj vodi, pa ocedite i iseckajte sitno. Začinite začinom,...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.