Izvor: Telegraf.rs, 20.Jun.2017, 12:02 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Preukusno pečena patka sa sokom od pomorandže
Sastojci:
- 1 patka (težine oko 1.5 kg)
- 1 sok od pomorandže
- 0.5 dl ulja
- 20 g maslaca
- 0.5 dl mleka
- so po potrebi
- biber po zelji
- začin po okusu
Priprema:
Patku oprati i dobro osušiti, zatim unutrašnjost natrljati začinom i uljem. Ostatak ulja politi po posoljenoj patki, te je stavite u rernu. Poslje pola sata pečenja politi je sa malo mleka, a kasnije je još polivati vlastitim >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << sokom. Kad je patka skoro gotova, izvaditi je iz rerne, natrljati maslacem i politi isceđenim sokom pomorandže. Vratiti je u rernu i do kraja pečenja je još polivati sokom koji se napravio tokom pečenja.
Pečenu patku ostaviti malo da se ohladi, zatim je iseći po pozicijama, složiti na tanjir i eventualno politi vlastitim sokom. Poslužiti je sa prilozima po želji i salatom po izboru.
(Telegraf.rs)
Sočna pita od piletine i pečuraka u lisnatom testu
Izvor: Telegraf.rs, 20.Jun.2017
Sastojci za 6 osoba:..- 500 g lisnatog testa..- 2 jaja..- 150 g tvrdog belog sira..- 2 kašike kisele pavlake..- 150 g šampinjona..- 500 g pilećeg belog mesa..- po ukusu so, biber, začin, peršun..- susam..Priprema:..Skuvajte piletinu u posoljenoj vodi, pa ocedite i iseckajte sitno. Začinite začinom,...