Snimljen na delu: Službeno vozilo za privatne poslove

Izvor: Blic, 21.Avg.2012, 19:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Snimljen na delu: Službeno vozilo za privatne poslove

Od kako je prošle nedelje otvorena posebna telefonska linija za prijavu zloupotrebe korišćenja službenih vozila Skupštine grada, Beograđani svakodnevno pozivaju ovaj broj. Jedan od takvih poziva rezultirao je time da je protiv jednog vozača pokrenut disciplinski postupak zbog nesavesnog korišćenja automobila.

Naime, jedan građanin je posumnjao da se prošle nedelje jedno gradsko vozilo nalazio na mestu na kojem, po njegovom mišljenju, ne bi trebalo da bude, i to je prijavio >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Skupštini grada. Slučaj je ispitan, utvrđeno je da se radi o službenom vozilu koje je oko 9.30 vozilo zaposlene iz Uprave javnih prihoda.

- Vožnja je uredno bila prijavljena dispečeru i ubeležena u knjizi naručenih vožnji. Oko 10.15 automobil je stigao na odredište i trebalo je da sačeka one koje je prevozio oko sat vremena. Međutim, umesto da ih sačeka, vozač se iz nekog njemu znanog razloga odvezao pet kilometara dalje, na Savski nasip, i tamo “pravio pauzu”. Iz tog razloga je protiv njega pokrenut disciplinski postupak - kažu u Skupštini grada.

Sankcije sa kojima bi ovaj vozač mogao da se suoči je oduzimanje dela prve sledeće plate.

U međuvremenu, tačnije tokom vikenda, na Savskom pristaništu “snimljeno” je i jedno vozilo ne gradske, već republičke skupštine. Vozilo marke “mercedes” S klase (BG: 208-AB) sa nalepnicom Skupština Republike Srbije A1 nalazilo se maltene skriveno ispod Brankovog mosta, pored lifta za bicikliste.

Predstavnici nove republičke vlasti prethodnih dana su za beogradske medije govorili da podržavaju štednju i ograničenu upotrebu službenih vozila, pa je ovo možda prilika da reaguju i to pokažu u praksi.

Crvene tablice

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas rekao je da treba doneti zakon o tome da svako službeno vozilo u Srbiji ima crvene tablice, kako bi se znalo kada su ona korišćena u privatne svrhe.

- Kada građani vide kola s takvim službenim tablicama ispred šoping centra vikendom, znaće da je reč o zloupotrebi vozila u privatne svrhe. Sada saznamo za takve zloupotrebe samo kada se neko od državnih službenika negde slupa - rekao je Đilas.

Povezane vesti: Telefonski broj za prijavu zloupotrebe gradskih službenih automobila Đilas za posebne tablice na službenim vozilima

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.