Izvor: Nezavisne Novine, 19.Apr.2017, 11:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Snijeg i kiša u HR, u Sarajevu snijeg izazvao kolaps saobraćaja

ZAGREB/SARAJEVO - Snijeg u kontinentalnim dijelovima Hrvatske i BiH, na moru jaka kiša uz jak vjetar, ponegdje i olujni, razlog je zbog kojeg se vozačima preporučuje da na put ne kreću bez zimske opreme.

Slab snijeg pada u Gorskom kotaru i Lici, pojedini putevi zatvoreni za saobraćaj, a poneki samo za teretna vozila.

U prekidu su trajektna linija Sumartin-Makarska i katamaranska linija Novalja-Rab-Rijeka i Mali Lošinj-Rijeka.

Snijeg, koji je sinoć padao >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << u Sarajevu izazvao je haos na cestama.

Na zakrčenim putevima su se okretali automobili.

Ljudi koji su se u to vrijeme zatekli na saobraćajnicima kažu da je zbog neprohodnosti nekih dionica u Sarajevu dio vozača vozio suprotnim trakama.

U sarajevskoj ulici Carina, situacija je bila dodatno otežana zbog nedostatka javne rasvjete pa je nastao potpuni prometni kolaps.

Zimska služba je sporo reagovala. Iz KJKP RAD Sarajevo saopšteno je da situacija nije bila pod kontrolom zbog procedure.

Vremenske prognoze najavljuju da bi ovakvo vrijeme moglo da potraje. Prema pisanju Krometea prognozirani razvoj sinoptičke situacije nad Evropom do kraja mjeseca predviđa čak tri prodora zimskog talasa.

Jak vjetar sa snijegom u planinskim dijelovima zahvatio je i Makedoniju. Najhladnije je u Kumanovu, a vjetar je najjači na području Štipa.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.