Snežana Malović nadzire akcije MUP i tužilaštva

Izvor: Blic, 21.Maj.2011, 01:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Snežana Malović nadzire akcije MUP i tužilaštva

BEOGRAD - Poseban monitoring svih sudskih predmeta koji se tiču korupcije i intenzivnija saradnja policije, tužilaštva, ministarstava i svih državnih organa koji se bave borbom protiv korupcije osnovni su zadaci novog koordinatora za borbu protiv korupcije koga je Vlada Srbije imenovala pre dva dana, saznaje “Blic”.

Funkciju kordinatora preuzela je ministarka pravde Snežana Malović, a kako nezvanično saznajemo u Vladi, od nje se praktično očekuje da u Srbiji odradi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << posao koji je Eliot Nes obavio u SAD.

Imenovanje koordinatora pokušaj je Vlade da, nekoliko meseci uoči odlučivanja o kandidaturi Srbije za članstvo u EU, pod jednu kapu smesti sve akcije koje se u državi trenutno vode u cilju otkrivanja, procesuiranja i sankcionisanja korupcije.

Trenutno postoji veliki broj organa koji se svaki u svom domenu bave suzbijanjem korupcije, ali budući da te akcije nisu povezane često su i njihovi dometi parcijalni. Kordinator bi zapravo trebalo da bude taj novi organ ka kome će se slivati sve akcije koje se vode čime bi trebalo da se dobije bolji pregled svega što se dešava, a samim tim i efikasnija borba. Kako saznajemo, kordinator će ubuduće direktno sarađivati sa posebnim jedinicama MUP-a u čijoj je nadležnosti gonjenje izvršilaca koruptivnih krivičnih dela, kao i sa tužilaštvima.



Opširnije u štampanom izdanju.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.