Snežana Đurišić pobednica Grand festivala, prikupljeno oko 170.000 €

Izvor: Vesti-online.com, 04.Dec.2014, 09:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Snežana Đurišić pobednica Grand festivala, prikupljeno oko 170.000 €

Snežana Đurišić je pobednica 5. Grand festival. Sa pesmom “Niko me nije voleo kao ti”, za koju je muziku i tekst napisao Goran Eganović, a aranžman Aleksandar Sofronijević, pevačica je osvojila 130 poena višečlanog specijalnog žirija sastavljenog od eminentnih ljudi iz sveta muzike i šoubiznisa, kao i predstavnika medija.

Snežana je iza sebe ostavila drugoplasiranu Milicu Todorović (“Konačna odluka”) koja je imala 103 poena, dok je treće mesto sa 96 bodova >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << pripalo Dejanu Matiću (“Ako mi odeš ti”).

- Zahvaljujem se svima od srca, presrećna sam što sam deo ove priče i što će neko zbog ovoga da bude srećan. Jedva se suzdržavam od suza - izjavila je pobednica, koja je na bini od ćerke Maje dobila veliku korpu sa cvećem.

Tri prvoplasirana takmičara dobila su statue, a njima će Grand produkcija uraditi visokobudžetne spotove za festivalske numere, uz veliku medijsku i produkcijsku reklamu za njih.

Novčane nagrade ove godine su izostale za izvođače, jer je festival imao humanitarni karakter. Sva sakupljena sredstva otići će u Humanitarnu fondaciju Novi Beograd, koja će celokupnu sumu podeliti na jednake delove oboleloj deci, korisnicima fonda.

A, tokom dve polufinalne večeri i u finalu festivala prikupljeno je oko 170.000 evra! To je novac koji je sakupljen od SMS poruka, kojih je u sredu uveče poslato 120.000, kao i od donacija firmi i pojedinaca.

Između ostalih, pevači Aca Lukas, Aco Pejović i Saša Matić uplatili su po 300.000 dinara, firma Ane Bekute je donirala 200.000 dinara, kao i Kemiš mjuzik, dok je Grand produkcija uplatila million dinara. Tako je na ovom festivalu, zapravo, trijumfovala humanost!

- Definitivno je ovo najveća stvar koju sam uradio u životu. Zahvaljujem se svim ljudima koji su ovde i kraj malih ekrana. Zahvaljujem se Žiki Jakšiću što nas je sve spojio ovde, on je bio inicijator ove cele ideje i spojio našu organizaciju "Budi human" sa festivalom - izjavio je Aleksandar Šapić, predsednik Fondacije Novi Beograd.

Grand festival: Ko je došao bez veša, a ko samo u njemu

A šta se sve dešavalo iza festivalske scene, pročitajte u štampanom izdanju….

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.